Welke herinneringen laat jij je kind na? - your lovely memory
papa blog

Welke herinneringen laat jij je kind na?

Gisterochtend las ik in de Volkskrant een interview met Jack de Vries, oud-staatssecretaris van Defensie. Hij vertelt over het zeer plotselinge overlijden van zijn vrouw Melissa, 38 jaar oud. En hoe hij met hun dochtertje van 2 achterbleef. 

Ik was dat kindje van 2

Wat raakt dit artikel me. Ik was dat kindje van 2. Waarvan dan niet de moeder, maar de vader zo plotseling overleed. 2 jaar, een leeftijd waaraan je later geen herinneringen meer hebt. Een leeftijd waardoor je later je overleden ouder alleen kent van de verhalen van anderen. Van foto’s waar je wel samen op staat maar waarvan je niet meer weet hoe het voelde om samen te zijn.

Ik ben ook die moeder

Maar ik ben ook die moeder. Die moeder die nog zoveel dromen heeft, nog zoveel met haar dochter wil beleven. Die nog lang niet klaar is om haar achter te laten. Die haar nog zoveel wil vertellen, mee wil geven. Haar nog zo vaak wil vertellen hoeveel ze van haar houdt. Die wil dat ze weet hoe trots ze op haar is. Haar wil vertellen hoe ze op haar lijkt, of wat juist helemaal van haarzelf is. 

Dit is waarom ik het zo ontzettend belangrijk vond om voor mijn kinderen vanaf de geboorte zoveel mogelijk vast te leggen. Om niet alleen foto’s te maken maar ook dingen op te schrijven voor ze. Mooie anekdotes maar ook gericht aan hen hoeveel ik van ze hou, hoe trots ik ben, hoe we samen soms dingen moeten uitzoeken of wat ik van ze leer. Omdat ik weet dat het kan, dat je er opeens niet meer bent.

Wat laat jij je kind na?

Inmiddels zijn mijn kinderen op een leeftijd dat ze zich mij kunnen herinneren. Maar nog steeds leg ik zoveel mogelijk vast. Omdat je het dan beter onthoudt, omdat je er dan sneller met elkaar over praat. 

Wat laat jij na aan je kinderen? Wat wil je ze meegeven? Denk je daarover na? 

In de albums van your lovely memory zie je dit terug. Het zijn niet zomaar fotoalbums, het worden echt persoonlijke albums omdat jouw verhaal erin staat. Geschreven aan je kind. Hoe bijzonder is dat voor je kind om later terug te kunnen lezen?

Schrijf het op

Schrijf vandaag nog op: waar ben je ongelooflijk trots op van je kind? Zet het in een notitieboekje, je agenda of in je telefoon. En zet het erbij in het fotoalbum. 

Doen hoor.

2 reacties op “Welke herinneringen laat jij je kind na?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *