Wat is het allerleukste wat je morgen hebt gedaan? - your lovely memory
bedtijd

Wat is het allerleukste wat je morgen hebt gedaan?

Vorige week zaterdagavond, ik zit met de kinderen in het grote bed. We zijn vanavond met z’n drietjes dus ik breng ze allebei naar bed. Ze zijn erg moe en daarom lezen we even geen boek maar kletsen gezellig terwijl ze allebei aan een kant tegen me aan hangen. In plaats van de vraag ‘wat vond je vandaag het allerleukste’, vraag ik ze nu wat ze mórgenavond het allerleukste zouden vinden wat ze die dag hadden gedaan. Even resoneren met de toekomst. En hoe je wilt dat die zal zijn. Aanrader!!

Mijn dochter zegt: ‘dat ik een heel leuke paardrijles heb gehad’. We zijn op zoek naar een andere manege en dat is erg spannend, telkens in een nieuwe groep een proefles doen en je nergens thuis voelen. Dus haar wens voor zondag ‘een leuke paardrijles rijden!’.

Mijn zoontje zegt: ‘chillen en relaxen’. Je moet weten dat hij niks lievers doet dan in zijn pyjama de hele dag lekker spelen.

Ik zeg: ik vind morgen het leukste dat ik zo lekker met jullie heb gerend en gespeeld bij de Oosterplas!

En dan is het morgen

Zondag. Al vroeg ga ik met mijn dochter naar de manege. Ze is weer heel nerveus. Nieuwe kinderen, nieuwe meester, nieuwe pony. En dan begint de les. Ze mag de bak in. Rommelt wat met haar pony. Probeert zelf aan te singelen en de beugels te doen maar is blij als de meester erbij komt. Die stelt zich voor, blijkt een heel grappige vrolijke man. De les begint en na een paar rondjes zie ik een superblij koppie voorbij komen. Na afloop zegt ze opgelucht : “Het was echt súperleuk!”.

Thuis treffen we haar broertje nog steeds in pyjama, heerlijk spelend met zijn Lego. Hij wist dat Meike het heel spannend vond die ochtend en heel graag een leuke paardrijles wilde rijden. Hij vraagt heel lief hoe het was. “Superleuk!” ik vraag of hij lekker heeft gechild en gerelaxed. Check! We high fiven elkaar dat we de leukste dingen van de dag ook echt hebben gedaan.

Een uurtje later zitten we op de fiets richting Oosterplas. Frisbee mee en rennen en spelen maar. Wat een pret als papa zijn schoenen uit moet doen en met opgestroopte broekspijpen en een lange tak de frisbee uit de ijskoude plas moet redden (x5). En wat heerlijk als we daarna in het zonnetje in het zand spelen.

Mooi was dat, resoneren met de toekomst. Hoe wil jij dat morgen eruit ziet?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *