Wat herinneringen met je doen - your lovely memory
Karin achter laptop

Wat herinneringen met je doen

Dinsdagavond gaf ik de online workshop ´Geniet bewust van je kind(eren), zelfs in de waan van de dag’. Ik sta altijd helemaal open na zo’n workshop. Emoties liggen aan de oppervlakte.

Ik geef zoveel van mezelf, vertel mijn persoonlijke verhaal en voel echt hoe graag ik elk kind gun dat herinneringen worden vastgelegd. En hoe ik elke moeder gun dat ze even stil staat en hier aandacht voor heeft. 

Omdat ik weet wat dat met je doet als moeder. En omdat ik weet wat dat met je doet als kind. 

Ik had heel graag iets geschreven gehad van mijn vader. Iets wat ik na had kunnen lezen. Hoe hij het vond om mijn vader te zijn, of hij trots op me was. 

Gelukkig heeft mijn moeder veel over hem verteld. En vanuit haarzelf veel voor mij opgeschreven. Op kaartjes voor mijn verjaardagen bijvoorbeeld.

Echt wat nalaten

Zelf wil ik alles vastleggen voor mijn kinderen. Hen echt wat nalaten. Eerst vanuit angst dat mij iets zou overkomen voordat ze mij zich zouden kunnen herinneren. Nu vanuit een soort daad van liefde. 

Ik heb net weer een album af voor mijn dochter. Dat krijgt ze op haar 9e verjaardag. Weer een levensjaar samengevat. Met verhalen, foto’s, leuke uitspraken. Ik weet hoe zij ervan geniet, hoe graag ze er zelf in bladert, maar nog liever samen. Of hoe ze het trots laat zien aan iedereen die maar wil.

Even stil staan

Maar ik voel ook wat het met mij doet. Elke keer even stil staan. Stil staan bij dat lieve grietje. Bij dat ze zo snel groot wordt. Dat ze zo verandert, zo wijs is geworden. Zo eigen is. Stil staan bij wie ze is en waarom ze doet wat ze doet. Waarin we verschillen, waardoor we botsen maar ook waarin we elkaar weer helemaal vinden. Hoe gek we op elkaar zijn. 

Ik word er rustig van. Ik geniet dubbel. Ik beleef alles nog een keer. Ik kijk weer beter naar haar. Ik zie haar echt. 

Dat is wat herinneringen met je doen. 

Ze laten je stil staan. Beter kijken. Anders kijken. Je kind echt zien. En dubbel genieten.

Welk verhaal geef jij je kind mee?

Wat doe jij met foto’s en herinneringen voor je kind? Welk verhaal geef jij je kind mee? 

De online workshop gisteravond sloot ik af met mijn aanbod voor een gratis Lovely Memory Scan. Die bied ik jou ook. In dit gesprek bespreken we waar je tegenaan loopt, wat je zou willen met herinneringen vastleggen voor je kind. Je weet daarna precies wat bij jou past en hoe je daarmee start.

Voel jij dat jij daar iets mee wilt?

Voel je dat je zelf even wilt stil staan? Dubbel genieten? En vooral dat je je kind dit gunt? Vraag dan nu jouw Lovely Memory Scan aan. Ik heb komende week nog een paar plekken vrij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *