Wat gaat jouw kind zich herinneren van 2020? - your lovely memory
mondkapjes

Wat gaat jouw kind zich herinneren van 2020?

Een gek jaar. Een tweede lockdown, een verjaardag zonder visite, thuisonderwijs, ouders die videobellen je kamer inpikken, kerst met het eigen gezin…

Wat gaat jouw kind zich herinneren van 2020?

Ik hoor van moeders over kinderen die op straat naar mensen roepen: “Afstand houden!”. Jonge kindjes die een mondkapje op willen “net als mama”.

Hoe oud je kind ook is, 2020 is een jaar waarin je iets zult vastleggen over hoe bijzonder dit jaar was.

En wat jij vastlegt, bepaalt ook voor een deel de herinneringen van je kind.

Zeker als je regelmatig terugkijkt op deze herinneringen. Het versterkt hun eigen herinneringen of het creëert ze, als ze zelf nu nog heel jong zijn bijvoorbeeld.

Dus bedenk ook wat jij wilt meegeven over dit jaar. En denk dan ook eens aan wat 2020 jullie heeft gebracht. Werden jullie creatief in wat nog wel kon? Ging je voor het raam zwaaien naar opa en oma? Ontstond er een nieuw gezinsritueel? Maakten jullie het thuis extra gezellig? Waren jullie vaker samen?

Stilstaan bij wat je je kind wilt meegeven maakt je ook bewuster om er wat van te maken samen.

Zo hadden wij het in het voorjaar behoorlijk pittig met het thuisonderwijs, de combinatie met werk, een kind dat niet meer durfde te slapen.. het had veel impact op de stemming hier in huis.

Tot ik bedacht: wat wil ik dat de kinderen zich later over deze periode herinneren? Ik wil ook dat het een bijzondere tijd was waarin we het fijn hadden met elkaar.

We zijn bewuster dingen samen gaan doen. Coronaproof uitjes gaan bedenken. Meestal werd dat toeren met de auto en ergens een ijsje halen. Waarbij ik dan achterin zat en de kinderen om en om voorin. Zo hadden we ook echt contact samen.

En nu de tweede lockdown er is, kijk ik er ook echt naar uit. Ik heb m’n kinderen nergens liever dan nabij. En we gaan er fijne dagen van maken samen. Natuurlijk wordt het stoeien met werk. En natuurlijk prijs ik me gelukkig met kinderen die al zelfstandig schoolwerk kunnen maken 💛

Ik wens je sterkte met alles bolwerken maar ik wens je vooral dat je fijne herinneringen maakt met je kinderen.

💛💛💛

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *