Vakantie 2020 - your lovely memory
vakantiehuis

Vakantie 2020

Na een leven lang kamperen droomden we af en toe van een vakantiehuis met eigen zwembad… Dat begon met het doorsturen van te prachtige plaatjes van huizen met wijds uitzicht, een infinitypool en eigen badkamers (een droom voor de kampeerder!) naar onze vakantievrienden. En begin dit jaar hakten we de knoop door: we doen het!

Een huis!

Een huis. In Frankrijk. Met eigen zwembad. Een eigen badkamer, wat zeg ik, 3! Echte bedden, een grote tuin, overal zitjes om lekker te zitten. Een pizzaoven in de tuin. We konden het bijna niet geloven dat we dit echt gingen doen.

We stuurden elkaar foto’s van de meest perfecte drijfstoelen voor in het zwembad. Een eiland voor onze cocktails. Recepten voor in de pizzaoven. We typten alleen nog maar in kapitalen en met uitroeptekens. Een droomvakantie!

Coronavirus

En toen kwam het coronavirus bijna roet in het eten gooien. Gaan we annuleren? En dan? Dan kregen we onze aanbetaling niet terug en moesten we bovendien als de wiedeweerga iets anders zoeken. Stiekem keek ik vast naar vakantiehuizen in Nederland met eigen zwembad. Want dat idee van een eigen zwembad laat je niet zomaar los.

We besloten het erop te wagen. De grenzen gaan op tijd open. Het moet gewoon lukken. En als we daar zijn en nergens heen kunnen dan is dat maar zo. We gaan gewoon twee weken in quarantaine in ons vakantiehuis! Boeien, we hebben ons eigen zwembad! EN EEN PIZZAOVEN!!

Het gaat door!

Eind mei zagen we elkaar en proostten we, op gepaste afstand, op de grenzen die weer open zouden gaan. Het gaat gebeuren!

Deze droomvakantie leek gewoon te mooi om waar te zijn. Er moet wel iets tegenvallen, zeiden we tegen elkaar. Het is vast allemaal heel oud en krakkemikkig. Vergane glorie. Heel stoffig. Ongedierte. Ligt langs een drukke weg. Er moet wel iets zijn toch?

We zijn verpest

Na twee dagen autorijden reden we met blije en verwachtingsvolle koppies het pad richting het huis op. Door het bos, verder de heuvel op. Langs slechts 1 huis waar een grote zwarte hond ons hard blaffend verwelkomde. We reden tot het einde van het pad en daar was het.

Het was PRECIES zoals op de foto’s. Precies de zitjes overal waar we op hoopten. Het zwembad nog groter dan verwacht. Met grote ogen liepen we rond. En ja het was ook Frans en stoffig, maar ook daarmee was het perfect. Nu zijn we verpest. Gaan we ooit nog kamperen?

Door het coronavirus hebben we minder ondernomen dan we normaal zouden doen. Maar de kinderen speelden heerlijk met elkaar in en om het huis. We lazen boeken, kletsten, kookten, dronken wijn. Twee weken was te kort.

Vakantiefotoboek

Terug in de auto vroeg ik mezelf weemoedig af of ik wel genoeg foto’s had gemaakt. Heb ik dat heerlijke sfeertje wel genoeg vastgelegd. Ik had tenslotte mijn telefoon zoveel mogelijk uit m’n buurt gelaten. En zal ik wel een vakantiefotoboek gaan maken? Nu we weinig van de omgeving hebben gezien, is er misschien weinig om vast te leggen?

Al snel besloot ik dat ook deze vakantie een fotoboek verdient. Dat gevoel, dat sfeertje, de maandenlange voorpret, ik wil het vastleggen. Het was misschien juist zo’n ontspannen vakantie omdat we niets hoefden. En omdat we zo intens genoten van het huis waar ze zo over hadden gedroomd.

Met vakantievrienden blijkt bij terugkomst bovendien dat je bij elkaar wel best een aantal foto’s hebt gemaakt. Dus dat wordt een fotoboek!

En jouw vakantiefotoboek 2020?

Konden jouw vakantieplannen doorgaan? Of heb je ze moeten aanpassen door het coronavirus? Kijk naar wat het je wel bracht. En wat je wel hebt gedaan deze zomervakantie. Altijd de moeite waard om vast te leggen en een vakantieboek te maken!

Doe je mee? Dan maken we dat fotoboek samen? We starten maandag 31 augustus en maken in 5 dagen dat fotoboek. Je kunt me 5 dagen lang al je vragen stellen en ik help je het maken!

Tag vooral vrienden voor wie die ook iets is. Want het stimuleert enorm als we samen aan de slag gaan!

Laat een reactie achter voor meer info!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *