Net als zwemles - your lovely memory
op de duikplank bij zwemles

Net als zwemles

Tomas heeft zwemles. Hij springt lachend en met veel plezier het water in. En dit keer mogen ze zelfs van de duikplank duiken, wat een lol. Dat wil hij elke week wel!

Zweet op mijn rug

Hoe anders was dat de eerste weken. Het was een strijd, een drama, huilen, aan me vastklampen. Hij kwam al met buikpijn naar school. Wilde na het omkleden niet alleen naar het zwembad lopen. Liet me vervolgens echt niet los. Ik peuterde vingertjes een voor een uit mijn nek. Probeerde dealtjes te sluiten, boos te worden, beloningen te bedenken… De eerste paar lessen zat ik met het zweet op mijn rug en een mannetje vastgeketend aan mij aan de rand van het zwembad. Toen ging hij. En hij vond het fantastisch!

Als hij nu iets niet durft, haal ik de zwemles wel eens aan. Als voorbeeld dat je soms iets moet proberen wat je eigenlijk heel spannend vindt.

Klotsende oksels

En nu zit ik na te genieten van het webinar wat ik gaf. Waarbij ik moeders ging helpen eindelijk te starten met het fotoalbum voor hun kind. Wat een leuke moeders deden mee, wat leuk die interactie. Moeders die al lange tijd achterlopen met foto’s, sommige hebben nog een kraamboek gemaakt, een aantal heeft foto’s al in mapjes, anderen hebben ze nog op verschillende apparaten. Maar 1 ding hebben ze gemeen, ze willen allemaal heel graag dat fotoalbum voor hun kind maken.

Voor mij de eerste keer dat ik een webinar geef. Dat vind ik best wel spannend. Gaan ze het leuk vinden, ben ik niet te gehaast aan het praten, zijn mijn tips wel echt zo waardevol als ik denk? Ik start het webinar met klotsende oksels en zie de kijkers binnen druppelen. Ik zie wel voornamen maar niet zo snel wie het allemaal zijn. Een paar herken ik, mijn moeder kijkt ook zie ik. Een oud studiegenoot, businessbuddies. Maar ook veel onbekende moeders. Ik praat snel, vergeet adem te halen, ben afgeleid omdat iemand op het raam klopt, maar ondertussen geniet ik er wel van. Want wat is het leuk als ik merk dat de tips inderdaad aanslaan. Als ik aan hun vragen merk dat ze echt willen doorpakken nu. Als moeders zeggen dat ze geïnspireerd zijn. Als vriendinnen daarna foto’s doorsturen dat ze direct zijn begonnen met foto’s selecteren. Wauw!

Vandaag heb ik een dagje met de kinderen. Zij hebben vakantie en dit is mijn enige vrije dag. Die heb ik helemaal voor ze gereserveerd. Ik heb ze eigenlijk weinig verteld over waar ik zo druk mee was. Dat ga ik nu maar eens doen. Want ik denk dat het heel goed is dat ze weten dat ik ook dingen doe die ik vreselijk spannend vind, die ik eigenlijk liever niet doe als ik nog terug had gekund. Maar die ik dan toch doe en die me een enorme boost aan energie geven.

Net als zwemles.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *