Maart 2020, hoe gaan we ons dat later herinneren? - your lovely memory
maart 2020

Maart 2020, hoe gaan we ons dat later herinneren?

Allereerst; ik hoop dat je gezond bent. En jouw naasten ook. Het is een bijzondere tijd. De maand begon nog zo onwetend over wat ons te wachten stond. Ik kan al bijna niet meer herinneren hoe die eerste week was. Misschien helpen de foto’s je daarbij. Daarna kwam het coronavirus Nederland binnen en raakten we langzaam, of we wilden of niet, in de ban van het virus en de maatregelen die getroffen worden om dit in te dammen.

Hoe ziet deze tijd voor jou eruit?

Denk even terug aan de laatste weken.

Zit je thuis met je kinderen? Of merk je er weinig van?

Als je kinderen nu thuis zijn en het gezinsleven (met lege agenda) er opeens heel anders uit ziet, zullen je kinderen dat ook merken. Wat merkt jouw kind denk je? En wat wil je je kind meegeven over deze periode? Wil je dat knusse huiselijke terug laten komen in je fotoalbum? Zorg dat je daar foto’s van hebt. En schrijf het op. Wat het je brengt deze periode zoveel samen.

Of als je kind er niet zoveel van merkt, wat zijn jullie dagelijkse dingetjes die je nu doet nu je veel meer samen thuis bent? Leg die wat vaker vast.

Gewone dagelijkse dingetjes

Ik had het met een moeder over die ‘gewone dagelijkse dingetjes’. Ze vond het lastig; wat zijn dat dan? Een paar voorbeelden ter inspiratie: je kindje dat lekker zelf zit te spelen, wat voor je uitloopt naar de auto. Samen film kijken onder een dekentje, samen aan de eettafel terwijl jij probeert te werken, samen schoolwerk maken, ’s morgens even samen in het grote bed. Je kind met lievelingsknuffel, favoriete boekje of favoriete speelgoed. Hoe je kind geboeid tv kijkt (of op de Ipad zit), zichzelf aankleedt, haren kamt, schoenen zit aan te trekken, … Juist kleine gewone dingetjes. Die jou vertederen. Die laten zien hoe groot je kind alweer is geworden. Die zo gewoon lijken maar oh zo waardevol zijn.

Kinderen zijn gewoon kind

En lieve moeder, wat boffen we met het weer! Wat een groot geluk dat we nog steeds naar buiten kunnen. De zon op onze huid kunnen voelen. Dat kinderen gewoon kind zijn, hoeveel zorgen wij ons misschien als ouder ook (nog gaan) maken. Geniet daarvan. Van elkaar, van de zon, van onze gezondheid.

Zorg ook voor jezelf

Ik wens je veel gezondheid. Maar ook vooral veel liefde, geluk, geborgenheid. Samen met je kind. Zonder volle agenda met sport, muziekles, verjaardagen en andere activiteiten. En het is natuurlijk niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Dus zorg ook vooral goed voor jezelf. Even een pauze met een kopje thee in de zon, een rondje hardlopen of iets langer op de wc zitten dan nodig 😉

En pak een momentje voor jezelf door terug te blikken op de foto’s van afgelopen maand. Kies je foto’s met gevoel en schrijf erbij wat je je kind daar later over wilt vertellen.

Elke maand even stil staan

Bovenstaande stuurde ik ook naar mijn abonnees. Zij kiezen elke maand 7-8 foto’s en schrijven daar hun herinneringen bij. Die uploaden ze naar mij en ik maak het jaaralbum op. In een mooie tijdloze vormgeving. Na 12 maanden krijgen zij hun fotoalbum als een cadeautje thuisgestuurd.

Wil jij dat ook? Eindelijk dat album bijhouden en elke maand een mail ontvangen waarin ik je herinner om even stil te staan? Even terugdenken aan de herinneringen van afgelopen maand? Om na een jaar te genieten van jullie dierbaarste momenten samen? Reply deze mail met Ja en ik vertel je over de mogelijkheden. Starten kan op elk moment. Leuk om bijvoorbeeld het levensjaar van je kind vast te leggen. Of nog even inlopen en toch het jaaralbum 2020 maken. Ik denk graag met je mee!

Meer info vind je ook op https://yourlovelymemory.nl/aanbod/.

Liefs, Karin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *