Kiezen voor wat echt waardevol is - your lovely memory
Meest waardevol

Kiezen voor wat echt waardevol is

Stiekem doe ik er toch wel een paar in m´n hoofd, goede voornemens. Door het jaar heen ook wel hoor. Maar toch, het nieuwe jaar, een nieuw begin. Dus ja, ik zeg tegen mezelf in de spiegel in de badkamer dat ik vaker met de elektrische tandenborstel ga poetsen omdat ik voel dat dat echt wel beter is, dat ik toch wel vaker wil bewegen. Of dat nu betekent trouwer naar bootcamp gaan of af en toe wandelen in het bos, dat ik minder suiker wil eten omdat ik daar gewoon hartstikke moe van word. En dat ik niet meer doelloos op mijn telefoon ga zitten scrollen. Dat beviel me deze kerstvakantie zo goed.

Waar al die goede voornemens eigenlijk mee te maken hebben is dat ik goed voor mezelf wil zorgen. Dat ik met aandacht mijn tanden wil poetsen, dat ik goed voor mijn lijf wil zorgen, me fit wil voelen. Dat ik wil luisteren naar mijn lichaam, wil luisteren naar mijn gevoel. Doen waar ik blij van word. En dat dan met echte aandacht. En ook echte aandacht voor de kinderen, voor mijn man, mijn moeder en de mensen om me heen.

Dat betekent bewuste keuzes maken. Wat vind ik belangrijk, wat brengt me echt iets. Doelloos op social media lezen brengt me niks. Maar ik vind er ook vaak artikelen of inspirerende verhalen die me juist wel iets brengen. Net als dat ik veel inspiratie voor mijn werk uit mijn gezinsleven haal. Het loopt soms in elkaar over. Maar ik heb elk moment de keuze of dit me iets brengt of alleen maar ten koste gaat van wat ik wil bereiken. Daar bewust bij stil staan en bewuster mee omgaan, dat is eigenlijk mijn enige goede voornemen.

En jij? Heb jij goede voornemens gemaakt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *