Hou oud word jij? – stop de tijd - your lovely memory
kinderen gearmd

Hou oud word jij? – stop de tijd

Om mijn bedrijf verder te ontwikkelen zit ik in een enorm interessant traject met allerlei ondernemers. Vrijdag zag ik ze voor het eerst live.

We kregen een opdracht om op te schrijven hoe oud we denken te worden. En hoe je je zou willen voelen, een jaar voordat je die leeftijd bereikt. Fysiek, mentaal, in relaties.

En als je dat zo voor je ziet en je daadwerkelijk zo voelt, hoe oud zou je dán kunnen worden? Voor velen betekende dit echt jaren erbij. “Als ik me nog zo goed voel, dan word ik wel 150,” zeiden mensen.

En als je dan bedenkt wat je allemaal kunt bereiken in die jaren… het gaf best een boost moet ik zeggen. Maar het bracht me ook een heel ander besef.

Hoe oud ik ook word, al is dat 150, er is 1 ding wat nooit meer terugkomt.

Mijn man en ik hebben altijd gezegd dat we samen 100 gaan worden. En hoewel ik als geen ander weet dat het leven geen enkele garantie geeft, is het een mooi gevoel dat we nog voor 60 jaar plannen kunnen maken.

We zeggen wel vaak gekscherend dat we nog zoveel leuks met elkaar willen doen, dat we nooit genoeg hebben aan die 60 jaar! En gelukkig blijft het niet bij plannen maken. Juist omdat ik weet dat het leven ook zomaar voorbij kan zijn, leef ik erg in het nu.

Ik wil nu genieten, nu samen leuke dingen doen, nu die goede gesprekken voeren. Samen groeien, ontwikkelen, dromen waarmaken.

Ik vertelde mijn man over de opdracht vrijdag. Over leeftijd en over het besef dat ik direct kreeg. Want al worden we 100. Of zelfs 150. Er is iets waar we nooit meer de tijd voor krijgen.

De kinderen zijn maar 1 keer jong.

En dat deed me meer dan ooit beseffen dat ik daar ongelooflijk van wil genieten. Dit komt nooit meer terug. Ze zijn nooit meer klein. Het raakt me. Want ik kan nog zo weemoedig terugdenken aan toen ze nog echt klein waren. Nog niet op school zaten. Nog “helemaal van ons” waren.

En nu zijn ze ook nog soort van klein. Volgend jaar wordt onze dochter 10. Straks willen ze niet meer op schoot, krijg ik geen plakzoen en dikke knuffel meer in de gang op school. Chillen ze liever met hun vrienden dan met mij.

Als er iets is wat ik belangrijk vind, is het nu écht genieten van de kinderen. Dit komt nooit meer terug.

Zet de tijd even stil.

In het hier en nu sta ik daarom vaak een moment stil. Kijk ik bij zwemles bewust naar mijn zoontje en niet naar mijn telefoon. Geniet ik tijdens de paardrijles van mijn dochter van haar trotse blije koppie en probeer ik niet ondertussen te werken.

Ik wil deze herinneringen levend houden. Daarvoor ben ik een fotoalbum aan het maken. Daarmee blik ik even terug op het afgelopen levensjaar. Voel alles nog een keer, geniet nog een keer extra.

En als het album af is, genieten we samen. Houden we herinneringen levend en staat de tijd even stil.

Probeer jij ook alle ballen tegelijk in de lucht te houden? Heb jij het gevoel dat de tijd voorbijvliegt? Dat voordat je het weet de kinderen uitvliegen?

Laten we samen tijd en rust nemen om meer te genieten van het leven. We doen dit als volgt:

Je vertelt me je mooiste herinneringen over je kind en daardoor kan ik voor jou, voor jouw kind, jullie echt persoonlijke herinneringen vastleggen. Het meest waardevolle dat je jezelf en je kind cadeau kunt doen!

Vraag nu het lovely memories gesprek aan, dan bespreken we wat jouw wensen zijn om even stil te staan! Mail me op contact@yourlovelymemory.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *