Gewone momenten zijn later heel bijzonder - your lovely memory
met vlieger op het strand

Gewone momenten zijn later heel bijzonder

Ik loop van school naar huis. Ik zit in groep 5 en mijn moeder werkt als ik op school zit. Vlakbij de T-kruising begin ik langzamer te lopen. En treuzel ik een beetje. Ik kijk namelijk of ik in de verte het rode Peugeotje van mijn moeder aan zie komen. Want dan weet ik dat ik niet als eerste thuis ben en kan ik bovendien een stukje meerijden. Dat blije gevoel als ik dat rode stipje steeds groter zie worden. Ik voel het nog steeds.

Heb jij ook een jeugdherinnering aan een gewoon dagelijks moment van vroeger?

Ik las eens over iemand die het altijd merkte als haar vader haar nog een kus kwam brengen voor hij  naar bed ging, terwijl ze net deed of ze sliep. Daar denk ik altijd aan als ik nog even bij mijn kinderen ga kijken. Al geloof ik echt niet dat die twee van mij net alsof liggen te snurken.

Het zijn gewone momenten die met regelmaat terugkomen

Het zijn gewone momenten die met regelmaat terugkomen, die kinderen onthouden. Rituelen als ’s morgens even met z’n allen in het grote bed, op zondag frietjes eten, dansen na het eten, samen fietsen naar school, als het hard waait juist naar het strand gaan.

Een mooie herinnering

Vraag je kind eens welke familie-activiteit hij of zij deze week heel leuk vond of wat je kind vaker zou met elkaar zou willen doen. En maak dan volgende keer een foto. Een mooie herinnering voor in je fotoalbum!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *