Ervaringen - your lovely memory
DSC00440_b1

Ervaringen

Ervaring your lovely memory van Thea

Thea

moeder van Maarten

"Mijn ervaring met Karin gaat veel dieper dan het maken van een fotoboek. Het heeft ervoor gezorgd dat ik met veel plezier de allermooiste jaren van mijn leven nog eens heel intens heb beleefd. Ik durf zelfs te stellen dat het opnieuw beleven van de (pittige) start met onze zoon voor een stukje verwerking heeft gezorgd."

Ik kan niet uitleggen hoeveel rust het me heeft gebracht dat de albums nu klaar zijn. Echt al jaren liep ik met de gedachte dat deze “klus” nog gedaan moest worden en hoe langer ik wachtte, hoe meer ik ertegenop zag.

De reacties van Maarten en Ruud waren onbetaalbaar. Het was heel bijzonder om dit mee te maken en de albums worden dagelijks met veel plezier bekeken en zijn nu al een heel dierbaar en onmisbaar bezit. Mijn ervaring met Karin gaat dan het maken van een fotoboek. Het is een belevenis die ik voor altijd zal koesteren. Het heeft ervoor gezorgd dat ik met veel plezier de allermooiste jaren van mijn leven nog eens heel intens heb beleefd.

Ik durf zelfs te stellen dat het opnieuw beleven van de (pittige) start met onze zoon voor een stukje verwerking heeft gezorgd. .

En door de prachtige albums zullen alle mooie en dierbare herinneringen nooit meer verloren gaan.

Daarbij kom óók nog dat je door de fototips van Karin op een “ander spoor” wordt gezet bij het fotograferen van, en kijken naar je kind. Met andere invalshoeken bij het maken van foto’s krijg je een heel gevarieerd en tevens minder “standaard” fotoboek.

Ik was echt per toeval op een advertentie van your lovely memory gestuit (ik meen op Facebook). Ik had wel twijfels in het begin. Het blijft spannend om zoveel intieme verhalen en foto’s te delen met iemand die je niet kent. Toen er eenmaal persoonlijk contact was via de mail en telefoon was er van twijfels geen sprake meer en wat het ijs snel gebroken. 

De samenwerking met Karin is super. Ze is vriendelijk, rustig, integer, warm en toegankelijk. Je “voelt” haar betrokkenheid. Ook heel fijn om elkaar een dag ontmoet te hebben bij het uitzoeken van de foto’s. Dit is absoluut een meerwaarde waardoor ik het ook makkelijker vond om zoveel van onszelf prijs te geven. Het feit dat ze zelf moeder is én open is over haar eigen leven, zorgt voor wederkerigheid en maakt dat het contact goed voelt en je meteen met Karin de diepte in durft te gaan. Verder is Karin zeer correct in de communicatie en komt ze afspraken zeer goed na. Ze dacht steeds met ons mee en durfde af te wijken van het “standaard-concept” waar nodig. Dit alles zorgt ervoor dat we echt een eindresultaat op maat hebben gekregen. Top!

Ik denk dat het concept van your lovely memory echt bij mensen als ons past: Gezinnen die bewust in het leven staan, herinneringen vast willen leggen voor nu en “later” maar die het ook druk hebben en hoge eisen stellen aan het eindresultaat. Omdat Karin precies “levert” wat wij zochten, is het ook het geld waard en kiezen we voor haar en niet voor een zelfmaakboek van bijvoorbeeld Albelli.

Ik denk eerlijk gezegd wel dat de (toch best hoge) kosten een drempel kunnen vormen voor gezinnen die hier niet zoveel geld voor vrij kunnen maken. Ook voor ons is het een grote uitgave die we wel bewust prioriteit hebben gegeven. Nu, achteraf, weet ik eigenlijk pas hoeveel tijd, energie en vooral ook liefde Karin in haar werk stopt en “snap” ik het prijskaartje ook beter.

Lieve Karin, ik denk dat je jij zèlf de sleutel bent van je bedrijf en dat je je daarmee ook, terecht, onderscheidt van collega’s. Daar mag je echt heel trots op zijn!

divider-hartjes
Ervaring van Manon

Manon

moeder van Julie

"Karin wil echt in het boek laten zien wie je kind is en stelt je daar vragen over. Dat geeft een extra dimensie aan het fotoboek. En het resultaat is prachtig. Je wilt het eigenlijk niet in de kast zetten."

Toen ik las over your lovely memory dacht ik: 'bestaat dat echt?' het klonk als te mooi om waar te zijn. Maar dat was het niet. Ik vond het een geschenk uit de hemel. Ik maak graag foto's maar doe daar vervolgens weinig mee. Die blijven op mijn telefoon staan.

Ik heb echt heel fijn met Karin aan dit project gewerkt. Want zo zag ik het wel, als een project. We hadden afgesproken in het midden van het land en dat was heel fijn. Ik kreeg echt het gevoel dat we dit samen deden. Het is heel persoonlijk.

Ik kende Karin nog niet en vond het heel bijzonder dat ik in heel korte tijd  heel mijn leven aan haar vertelde. Met alle bijbehorende emoties. De vragen die ze stelde raakten iets in mij en ik voelde me op mijn gemak om mijn verhaal aan haar toe te vertrouwen. Karin is oprecht geïnteresseerd in het achterliggende verhaal. En dat zie je terug in het fotoboek. In ieder geval zie ik dat wel op een subtiele manier terug.

Karin begon met vragen over wat ik mijn dochter wil meegeven, over wat haar bijzonder maakt. Ik vond het heel verfrissend dat ze die vragen stelde. Dat ze in het boek wil laten zien wie jouw dochter nou echt is door daar dan foto's bij te zoeken. Foto's die het karakter van je kind laten zien. Die invalshoek vond ik heel verfrissend. Het geeft een extra dimensie aan het fotoboek. Ik vind het een cadeau voor mezelf maar ook voor Julie. Zeker omdat ik me besef dat het leven zomaar afgelopen kan zijn. Stel dat mij iets overkomt, dan weet niemand hoe wij samen hebben geleefd. Natuurlijk kunnen anderen over mij vertellen. Maar niet over wat onze ritueeltjes zijn. Dat we op de bank tv kijken, samen uit 1 bakje yoghurt eten. Dat is een extra motivatie om dit vast te blijven leggen. Met de fotoboeken kan ik haar in ieder geval laten zien hoe ons leven samen geweest is, hoe ze zicht heeft ontwikkeld. Ik vind het heel fijn om dit voor haar te kunnen maken.

En het resultaat is supermooi. Echt prachtig. Die kaft, die naam erop. Gewoon tijdloos. Een soort koffietafelboek. Je kunt het mooi op tafel leggen. Je wilt het echt laten zien, je wilt het neerleggen. Je wilt het eigenlijk niet in de kast zetten.

Karin is warm, oprecht, geduldig, houdt het overzicht en is oplossingsgericht. Ik had heel veel foto's. Die stonden niet allemaal op de laptop. Ze heeft er alles aan gedaan om het goed te krijgen. En ze is heel professioneel want het is een prachtig boek geworden. Ze heeft ook het ook echt waargemaakt.

Karin is die stok achter de deur. Een liefdevolle schop onder je kont. Door haar komt dat fotoboek er echt.

Stel dat je binnen 1 minuut je huis moet verlaten, dan is dit wat je meeneemt. Die boeken. Omdat ze zo bijzonder en persoonlijk zijn. 

divider-hartjes
Maartje Diepstraten

Maartje

moeder van Vito

"Geen app maar echt contact, echte hulp en een echt mooi boek als eindresultaat. De fotoboeken zijn prachtig en tijdloos. Echt een document waar we over een paar jaar nog altijd heel graag naar kijken. Een cadeau."

Ik was wel bezorgd over de tijd die het me zou gaan kosten. Hoewel alles écht heel instapklaar en idot proof is, fotografeer ik met verschillende camera’s en telefoons en sla alles op verschillende plekken op (heel chaotisch), wilde ik tóch zelf de leukste foto’s kiezen uit dat uitpuilende archief en heb ik geen discipline en wist ik dat ik iedere maand weer te laat zou zijn.

Al het bovenstaande was waar. Ik ken mezelf goed. MAAR Karin maakt het wel echt zo gemakkelijk mogelijk. En ik vond het vooral heerlijk – echt een verrijking – dat iemand anders met een frisse blik naar jouw kleintje en jullie leven in beeld kijkt en daar een edit op geeft. Karin is heel warm, geduldig en hartelijk.

Er is echt niks zo waardevol dan dat eerste jaar in beeld. En het is ook een heel dankbaar cadeau aan opa’s en oma’s. Dit is echt iets voor jonge ouders, dit wil je toch gewoon doen.

divider-hartjes
Review Lieke

Lieke

moeder van Jitkse, Auke en Meike

“Het was geweldig om te zien hoe blij de kinderen waren toen ze de boeken kregen. Dolblij waren ze en zijn ze nog steeds. Ze kijken er elke week wel een paar keer in.”

Van te voren moest ik er even over nadenken of ik het maken van de fotoboeken uit handen wilde geven. Al zoveel jaren had ik me voorgenomen om het zelf te doen, maar alsmaar kwam het er niet van. Zou het dan nu zo worden zoals ik in gedachten had voor de kinderen? En had ik wel echt een verhaal te vertellen voor het interview? Zou ik voldoende informatie kunnen geven voor een leuk voorwoord en nawoord?

De interviews waren heel leuk om te doen en ik had meer dan genoeg te vertellen. Door de vragen die Karin me stelde kwamen er weer allerlei herinneringen boven. En bovendien was het heel leuk om van alle drie de kinderen eens echt te bedenken wat ze nou zo bijzonder maakt. In de uitwerkingen van de interviews heeft Karin dat heel mooi op papier gekregen.

Vervolgens was het weer heel leuk om met de uitgewerkte interviews door de foto’s te gaan en het karakter van de kinderen terug te vinden in de foto’s. Het selecteren van de foto’s was evengoed wel nog heel veel werk, maar een leuke klus die goed haalbaar was door de goede afspraken die we hadden over het aanleveren van de foto’s.

Het heeft me drie prachtige boeken gebracht van onze kinderen. En het was geweldig om te zien hoe blij de kinderen zelf waren met de boeken die ze kregen voor Sinterklaas. Dolblij waren ze en zijn ze nog steeds. Ze kijken er elke week wel een paar keer in.

Dit concept is ideaal voor ouders die het belangrijk vinden de kinderen mooie fotoboeken mee te geven, maar er door de dagelijkse drukte niet aan toekomen. Maar ook voor ouders die zoveel foto’s hebben dat ze niet meer weten waar ze moeten beginnen. Met de praktische tips voor het selecteren en het verhaal van de kinderen in je achterhoofd, gaat het een stuk makkelijker.

Karin heeft oprechte interesse in onze herinneringen en foto’s en geeft je het gevoel dat zij het net zo belangrijk vindt als wij om de kinderen iets moois mee te geven. Ze is vriendelijk, oprecht en heel professioneel. Het was een warm en persoonlijk contact en Karin geeft je het vertrouwen dat het gaat lukken. En het mooie is dat we na afloop allebei net zo trots waren op het resultaat, je hebt gelijk iemand om het mee te delen.

divider-hartjes
Fotoalbum Yara

Eva

moeder van Yara

“Echt prettig dat Karin een stok achter de deur was en me zei ‘het komt goed, we doen dit samen’. Ik ben wel iemand die als ik er tegenop zie, het voor me uit schuift en dat kon nu gewoon niet. Het is zo fijn dat ik het nu écht heb gedaan.”

Ik dacht meteen ja, nu ga ik het doen. Het enige waar ik tegenop zag, was het selecteren van de foto’s. Echt prettig dat Karin een stok achter de deur was en me zei ‘het komt goed, we doen dit samen’. Ik ben wel iemand die als ik er tegenop zie, het voor me uit schuift en dat kon nu gewoon niet. Dat vond ik fijn. En het interview en dat voor- en nawoord vind ik echt heel leuk. Dat maakt het een heel persoonlijk boek. Zo’n verhaal voegt echt iets toe. Dat is heel leuk voor je kind om te lezen en dat blijft het ook. Ik vond het ook leuk om dat te doen, je gaat echt nadenken over die periode. En hoe Karin dat geschreven had, dat had ik zelf niet zo gekund.

Het is zo fijn dat ik het nu écht heb gedaan. Het is een mooi cadeau om te geven. Yara is er ook echt blij mee. “Ik had niet verwacht dat ik zo’n mooi fotoalbum zou krijgen!” zei ze toen ze het kreeg. Ze is er heel trots op en laat het aan iedereen zien. Ook echt leuk om daar samen met je kind naar te kijken, hoe ze is veranderd en dan haar reactie daarop. En je gaat automatisch meer verhalen vertellen, hoe die fase was enzo.

Ik ben zelf ook trots dat ik het nu gedaan heb, echt heel blij dat ik nu bij ben!

divider-hartjes
sijtske

Sijtske

moeder van 2 kinderen

“Karin geeft je een liefdevolle schop onder de kont en ik weet dat er iets heel moois van wordt gemaakt. Ik krijg een groot cadeau thuis, dat voelt heel fijn!”

Ik vond het best wel spannend. Het is een hoog bedrag en wat krijg je er uiteindelijk voor? Ik wilde heel graag albums voor mijn kinderen maar ik heb er de tijd niet voor. Je hebt de drukte van alledag en dan is er weer zomaar een dag voorbij. Mijn moeder had er vroeger wel de tijd voor en zat elke zondag foto’s in te plakken. Zij heeft voor alle kinderen albums bijgehouden. En mijn kinderen vinden het heel leuk om in mijn oude fotoalbums te kijken. Voor het slapen doen ze dat liever dan een verhaaltje lezen. Ik heb het gevoel dat ik echt verzaak, wat ik verschrikkelijk vind. Ik gun mijn kinderen ook fotoboeken. Omdat ik het ook gaaf vind dat ik ze zelf heb.

Nu ik begonnen ben, merk ik wat het me brengt. Ik weet dat het goed komt. Want ik hoef dat stukje van het album in elkaar zetten niet meer te doen. Karin ontneemt mij heel veel werk en die tijd, die ik overhoud, stop ik graag in mijn gezin en mijn werk. Zij is de stok achter de deur. Je hebt elke maand wel even dat kleine moment om die foto’s te kiezen. Kost maar heel even tijd. Als je het niet bijhoudt, weet je het niet meer, weet je niet meer wat je bij de foto wilde vertellen. Je wordt soort van gedwongen, fijn gedwongen, je krijgt liefdevol een schop onder je kont. En je weet nu dat daar wel wat moois van wordt gemaakt. Ik krijg een groot cadeau thuis. Dat voelt heel fijn.

Het bijhouden gaat heel gemakkelijk. Het contact met Karin geeft vertrouwen. Ik weet dat mijn foto’s goed ontvangen zijn. En ik kan bijna niet wachten tot het resultaat er is!

divider-hartjes
marieke

Marieke

moeder van Thijmen

“Dit is wat ik meepak als er brand uitbreekt. Niet die designstoel van €1000.”

Ik ben gestart in de pilot van your lovely memory. Eerst dacht ik; oeh, dat zijn weinig foto’s per maand. Ik maak zoveel foto’s dat ik niet wist of ik wel kon kiezen. Karin helpt hierbij en aan de ene kant is het goed dat je niet te veel ruimte hebt, want soms heb je een paar maanden niet zoveel. Maar ik maakte me wel zorgen voor als ik een keer meer foto’s kwijt wilde. Deze maand hadden we een bijzonder dagje uit en ik wilde gewoon echt meer foto’s in het album van deze dag. Ik heb contact opgenomen met Karin. Ze is heel flexibel en ik kon een extra spread krijgen zodat ik deze bijzondere dag in het album vast kan leggen. Dit geeft mijn album nog meer meerwaarde voor mij.

Ik merk nu dat ik op een andere manier foto’s maak. Ik ben bewust bezig met wat ik in het album wil. Dan denk ik: oh, maar dit is echt een moment, dat wil ik echt vastleggen. Die moet in dat album. Ik ben niet zo’n schrijver en ben blij dat ik niet overal tekst bij hoef te schrijven. Dat het niet moet, vind ik echt heel fijn. Ik heb dat gewoon niet altijd.

Ik denk dat heel veel moeders zoiets missen. Iets tastbaars. Want dat is wat je aan het eind gewoon hebt, een tastbaar album waar je doorheen kunt bladeren. Dus niet als je telefoon vol is, ze op de computer zetten en daar blijven ze staan. En dan crasht die computer en dan heb je gewoon van 10 jaar geen foto’s. Daar moet je toch niet aan denken? Als ik kijk naar alles wat me geld kost en waar je geld aan uitgeeft, waar ga je dan uiteindelijk voor? Stel dat er brand uitbreekt en ik moet een paar dingen pakken als ik naar buiten ren, dan is dit wat ik pak. Mijn herinneringen die ik heb opgebouwd. En niet die designstoel van een paar duizend euro.

Karin is heel hartelijk, lief en warm van karakter. Dat past helemaal bij wat ze doet. Ik kan zien dat zij al heel veel herinneringen heeft met haar gezin en daarom kan helpen met welke herinneringen ik van mijn kind in het album wil hebben. Thijmen zegt bijvoorbeeld nog niet veel meer dan papa, mama, woef en ijs. Oh en die, is natuurlijk een heel belangrijk woord. Ik schreef dat niet op, gunde me daar ook de tijd niet voor. Maar Karin overtuigde me dat ook dat soort woordjes toch echt heel leuk zijn om op te schrijven. Juist door haar eigen ervaringen. Ik vraag me nu ook echt af wat het volgende woord zal zijn wat hij gaat zeggen.