Dromen, durven, doen - your lovely memory
Foto blogpost

Dromen, durven, doen

Mijn dochter wil van de steile glijbaan. Echt een steile, zo eentje die echt recht naar beneden gaat. Die waar ik ruim een jaar geleden met haar af ben gegaan en ik meteen van riep “dat doe ik nooit meer!”. Al was het maar omdat we onze huid brandden door de snelheid waarmee we naar beneden gleden. Maar nu durft zij dus ook niet meer.

Maar ze wil wel. Heel graag. Maar durft niet. Ik zie haar steeds weer bovenaan zitten, steek mijn duim op en dan kruipt ze snel weer achteruit weg. Ik denk aan een blog die ik van de week las, over dat kinderen de angst van de ouder overnemen. En ik gun haar zo dat ze het wel durft. Dat ze mijn angst niet voelt.

Als ze weer bij me staat zeg ik: denk eens aan hoe je je voelt als je het gedaan hebt. Wat voel je dan? “Dan ben ik heel blij en trots”. Ik zeg: dan ga je nu naar boven, denk je aan dat gevoel, denk je nergens anders aan en je gaat gewoon.

Ze gaat naar boven, gaat zitten en…. Ze glijdt!!! Wat is ze blij. En trots. En ze gaat nog een keer. En nog een keer. En nog een keer.

Ik wil graag dat mijn kinderen durven, groots durven dromen én durven doen. Ik wil daarin zo graag het goede voorbeeld geven. Dat is precies de reden dat ik ben gaan ondernemen. Ik wil dat mijn kinderen hun hart volgen, dromen waarmaken. Ook als dat betekent dat het spannend is. Of zelfs heel eng. Dat kan ik wel willen, maar dan moet ik het zelf ook doen! Ik laat ze daarom zien dat ik het ook niet makkelijk vind, dat ik soms ook niet goed durf. Maar ook dat ik het wel doe. Omdat ik voor me blijf zien waar ik naartoe wil, wat het me gaat opleveren. En dat ik daarna heel blij en trots ben.

En mijn dochter die dan zomaar doet wat ze heel spannend vindt en daarna daar zoveel plezier aan beleeft. Daar leer ik dan weer heel veel van.

8 reacties op “Dromen, durven, doen”

  1. Laat dit een voorbeeld voor velen zijn, risico’s durven nemen., buiten je comfort-zone treden. Mooi geschreven. Succes met alles.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *