Als je ervoor open staat, gebeurt er van alles - your lovely memory
zonsondergang in de winter

Als je ervoor open staat, gebeurt er van alles

Heb jij dat ook? Dat soms dingen veel meer binnenkomen? Opeens betekenis krijgen? Net of details je meer opvallen? Ik zeg dan dat het universum me goed gezind is. Maar ik besef dat het niet iets van hogerhand is, maar uit mezelf komt. Als ik meer in het hier en nu ben, kijk ik anders. Anders naar de dingen om me heen. Vallen me andere dingen op. En geniet ik veel meer van kleine dingen.

Genieten, ook als ze ruzie maken

​Zo ook met mijn kinderen. Ik hou ze bewust even goed vast, zoek veel huidcontact, luister naar hoe ze in zichzelf gekeerd zitten te spelen. Glimlach als ik ze hoor kibbelen. Dat ik daar dan zelfs van kan genieten. Gewoon, omdat ik me zo rijk voel met twee van die heerlijke boefies. Ook als ze ruzie maken.

De mooie dingen zien​

Natuurlijk lukt me dat niet altijd. Hoor ik mezelf alweer mopperen dat ze moeten ophouden, heb ik genoeg van de tegenspraak, het getreuzel of de spullen die altijd kwijt zijn. Maar ik besef heel goed dat dat allemaal meer over mij zegt. Over mijn mindset op dat moment. En het lukt me gelukkig steeds vaker om het er gewoon te laten zijn. En als ik dat doe… dan zie ik dus al die kleine mooie dingen. Dan droom ik mooie bijzondere gebeurtenissen, dan heb ik opeens een heel bijzonder gesprekje met een kind, zie ik overal roodborstjes en lees ik opeens dat die voor liefde staan. Als je dat soort dingen wilt zien, als je ervoor open staat, dan zie je ze. Opeens. Overal. 

Herinneringen wakkeren dat gevoel aan​

Wil je dat gevoel aanwakkeren? Blader dan eens door oude foto’s van je kind of kinderen en haal herinneringen op. Bekijk je kind weer eens als dat kleine onschuldige baby’tje waar je zo door werd verrast. Dat kindje dat je moeder maakte. Door mooie herinneringen op te halen maak je heel veel goede stofjes aan. Je gaat meteen weer anders kijken naar je kind. En luisteren. En genieten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *