40 en helemaal zen - your lovely memory
40 en zen

40 en helemaal zen

Volgende maand word ik 40.

‘Als ik 40 ben, ben ik helemaal zen’, dat roep ik al jaren. 

​In mijn zoektocht als dertiger naar mijn droombaan (van ‘is dit nou alles?’ naar ‘wat wil ik nou echt?’), naar balans tussen werk en gezin, naar hoe ik het allemaal goed kon doen… als moeder, als vrouw, als vriendin, als dochter, als collega.. in die zoektocht was het een heerlijk vooruitzicht om te denken dat ik op mijn 40 verjaardag helemaal zen zou zijn.

Dan zou ik me niet meer druk maken om wat anderen van me vinden.

​Dan zou ik die heerlijk ontspannen moeder zijn die altijd geduldig is.

​Dan zou ik zo stralen dat je nauwelijks ziet dat ik ouder ben geworden.

​Dan zou ik me fitter en energieker voelen dan ooit te voren.

​Dan zou het leven aan mijn voeten liggen.

​Dan riep ik ‘ik zou echt geen 30 meer willen zijn!’

En nu is het dan bijna zo ver.

​En maak ik me nog druk over wat anderen van me vinden?
​Eh ja. Zeker wel. Maar het bepaalt niet meer hoe ik over mezelf denk.

​Ben ik altijd ontspannen en geduldig met mijn kinderen?
​Als ik niet te moe of te druk ben, ja… best wel. Maar nog te vaak ben ik moe of teveel aan het multitasken.

​Zie je nauwelijks dat ik ouder ben geworden?
​Hahaha… eh nee. Ik zie best wel goed dat ik ouder ben geworden. Al zijn het maar die irritante grijze haren die opeens recht uit mijn hoofd groeien. (waarom groeien die recht omhoog? Misschien omdat ik ze er toch elke keer weer uit trek?)

​Voel ik me fit en energiek?
​Eh…. Working on it.

​Ligt de wereld aan mijn voeten?
​Hell yeah! In mijn hoofd weet ik die shift al aardig te maken.

​Zou ik echt geen 30 meer willen zijn?
​Ha… soms lijkt het me zo heerlijk om nog de energie van een 30’er te hebben. Nog de stad in te gaan en niet om 23 uur te denken dat ik naar bed wil.. Niet een week spijt te hebben van zo’n avondje.

​Eigenlijk had ik me gewoon graag als 30’er zo gevoeld als ik me nu voel. Mentaal dan.

​Want aan dat zen worden heb ik wel hard gewerkt.

​Ik besefte dat het niet vanzelf zou gaan.

​Ik ben naar loopbaancoaches geweest, ik heb opleidingen gedaan, carrièreswitches overwogen en uiteindelijk in het diepe gesprongen door te gaan ondernemen. Ik heb boeken gelezen, trainingen gevolgd. Weer nieuwe coaches bezocht. Onderzoek gedaan naar wat ik nou echt wil. Ben inspirerende mensen gaan volgen. Gaan mediteren. Heb trainingen gevolgd voor bewust ouderschap. Ben gezonder gaan eten. Minder alcohol gaan drinken. Bewuster gaan genieten van en met de kinderen.

Ben ik dan volgende maand helemaal zen? 

​Ik ben er vlakbij, ik voel het. Ik denk nu: dat gaat gebeuren in dat levensjaar. Het levensjaar dat start op mijn 40e verjaardag. In dat jaar ga ik helemaal zen worden.

​Omdat ik weet wat ik wil. Omdat ik daarop focus.

​​Maar vooral omdat ik vertrouwen heb. Omdat ik los durf te laten.

​​Omdat ik meer in het hier en nu leef. Omdat ik geniet. Dankbaar ben. De kleine dingen zie.

​Hoe is dat voor jou?

Voel jij je helemaal zen? 

​​Of voel je je een jongleur in je eigen leven? Hou je alle ballen in de lucht maar vergeet je in het hier en nu te genieten?

​Ik geef je zo graag al mijn geleerde lessen en inspiratie mee dat ik iets leuks ga organiseren! Een leuke verjaardagslunch. Een inspiratielunch.

​​Voor moeders.

​​Moeders die denken: ja, ik wil dat. Ik wil genieten in het moment. Ik wil aandacht voor wat ik écht belangrijk vind. Ik wil even stil staan. Ik wil niet dat het leven aan me voorbij trekt, de tijd wegsijpelt en mijn kinderen opeens groot zijn.

​De details volgen nog. Maar denk jij nu: dat kan iets voor mij zijn? Reserveer dan vast vrijblijvend je plekje! Zodra ik de details heb, benader ik jou dan als eerste of je er echt bij bent!

​​Er is beperkt plek, dus wacht niet te lang!

​Het gaat je iets moois brengen! Iets wat echt iets met je doet.

​Claim vast je plekje! Je zit nog nergens aan vast, maar ik breng jou als eerste op de hoogte! Vooraanmelden doe je via deze link:  https://yourlovelymemory.nl/vooraanmelding/

Het wordt leuk!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *